kesatervehdys_Etmay_18.jpg

 Kukkivaa kesää!

Pian on aika, kevyin askelin hypellä kohti kesälaitumia. 

Sitä ennen haluamme jakaa kanssanne yhden merkityksellisen, keväisen kohtaamisemme, jossa istuimme alas inspiroivien, hyvien ihmisten kanssa eri aloilta ja keskustelimme siitä mitkä asiat mahdollistavat unelmien työpäivän.

Lähestyimme asiaa pohtimalla muun muassa sitä millaisia toiveita, pelkoja ja tarpeita meillä on. Toiveista esiin nousi monia asioita ilosta yhteenkuuluvuuteen, selkeisiin rooleihin ja kehittyviin työn tekemisen tapoihin huomioivassa ympäristössä. Pelkoina koettiin muun muassa joustamattomuus, resursointi, jatkuva työn keskeytyminen, vanhassa pysyminen ja se, että kaikki eivät tule kuulluiksi. Tarpeet liittyivät paljolti rentoon,
tukea antavaan työyhteisöön ja ihmisten väliseen vuorovaikutukseen. Keskustelimme lisäksi siitä mitä tapahtuu ennen unelmien työpäivää, sen aikana ja työpäivän jälkeen, tällaista tapaa kutsutaan palvelupolkukuvauksen rakentamiseksi. Siinä voidaan esimerkiksi pohtia eri näkökulmista millaisesta vuorovaikutuksesta, millaisilla välineillä tai millaisista tunteista jokin tapahtuma, palvelu tai kokemus rakentuu. (On muuten erittäin hyvä työkalu asiakaskokemusta kehitettäessä.)

Tässä kiteytys unelmiemme työpäivän palvelupolusta:

Ennen työpäivää on riittävän levännyt ja kiireetön olo. Toivottavasti päivän voisi aloittaa rauhallisesti, venytellen ja virittäytyen tulevaan työhön. Tehokkaana kaikki tavarat mukana sitä aloittaisi työpäivän nopealla yhteisellä kohtaamisella, joka inspiroisi sopivan kiireiseen päivään, oikeiden ihmisten kohtaamisiin ja ajatusten jakamiseen viihtyisässä, hyvin ilmastoidussa työtilassa. Työpäivän päätteeksi muistaa kiittää itseään hyvin hoidetusta työstä ja siitä että piti riittävästi taukoja, jotta luovuus ja työn tekemisen flow mahdollistuivat. Työvälineiden hiljentämisen jälkeen on aika unohtaa työasiat, rentoutua ja syventyä omiin harrastuksiin. Tärkeää on ajatella vähän hupsusti ja hymyillä leveästi.

Aiomme heinäkuussa hiljentää työvälineet, ajatella hupsuja ja hymyillä leveästi!

Palataan unelmien työpäiviin jälleen elokuussa!

P.s. Jos olet vielä vailla kesälukemista, tässä linkki yhteistyökumppanimme Cloud1 -blogiin, jonne kirjoitimme yhteiskehittämisen kokemuksistamme Vakuutusmeklariyritys Rewendan kanssa.